Ons klassieke zuurdesembrood wordt gemaakt van een mix van verschillende Nederlandse en Franse granen. Per brood gebruiken we een uitgekiende combinatie van granen in de juiste verhoudingen. Samen met onze desemstarter, water en zout maken we hier mooie degen van en we laten deze degen 24-48 uur fermenteren. Voor een diepe, rijke smaak.
Onze broden worden met de hand gevormd en afgebakken in onze duurzame, elektrische steenoven. Het resultaat is prachtig. Broden met een lichtbruine korst, soms bedekt met een dun laagje bloem en soms met één snede voor een mooie open structuur.
De kruim is romig van kleur, onregelmatig van structuur, licht kleverig en heerlijk chewy, met een perfecte balans tussen zure, frisse en zoete tonen. Dat is hoe desembrood hoort te smaken. We hebben broden van luchtig blond tot donker stevig mildzuur. Lees hieronder meer gedetailleerd over de verschillende broden:
Met dit ronde, handgevormde brood is Boulangerie Oscar ooit begonnen. Het bestaat enkel uit meel, water en zout. Dit vloerbrood heeft een knapperige korst, stevige structuur en volle smaak. Een zeer veelzijdig brood. Goed te combineren met vis, lekker bij een kaasfondue, maar ook heel geschikt om te beleggen.
Dit volkorenbrood is gemaakt met desem en bestaat uit volkorenmeel en een biologische zadenmelange, gebakken in de steenoven op 250 graden Celsius. Stevig brood dat goed vult. Inmiddels een klassieker.
Een mix van haver gekookt in melk (kookstuk) en een deeg van tarwe. Het eindresultaat is een licht maar vezelrijk brood dat door de haver heel voedzaam is. Door de toevoeging van melk iets zachter van structuur.
Een volkorenbrood van spelt, een oude graansoort dat weer groeit op de heuvels van Zuid-Limburg. De telers in het gebied werken er samen onder de naam Kollenberger Spelt. Dit brood bestaat geheel uit biologisch speltmeel vermalen door De Commandeursmolen, maar wordt gevoed met een gefermenteerd tarwedesem.
Ovaal vloerbrood van hetzelfde deeg als de boule blanche, maar in een ‘grande’ formaat. Dit handgemaakte stevige desemproduct bereid met tarwe en rogge wordt ook gebakken op de steenovenvloer en heeft een knapperige korst.
Een desembrood van biologisch rogge- en tarwemeel bereid volgens Frans recept. De rogge geeft het brood een bijzondere en volle nasmaak. Vloerbrood met veel karakter. Fijngemalen, maar lekker zwaar. Verkrijgbaar van vrijdag tot en met zondag.
Een vezelrijk brood dat maar liefst vier soorten volkorengraan bevat: tarwe, rogge, spelt en haver. Een authentiek desembrood, maar met een heel klein beetje gist toegevoegd. Hierdoor ontstaat een regelmatige, fijne structuur zonder desemgaten. Oscar volkoren gaat in een blik de steenoven in, waardoor het de herkenbare broodvorm heeft en aan de buitenkant minder hard is. Verkrijgbaar met vier verschillende toppings: sesam, maanzaad, pompoen- en zonnebloempitten.
Tarwevolkorenbrood met veel vezels. In eerste instantie ontwikkeld voor kinderen maar intussen een favoriet van jong en oud. Makkelijk te kauwen door de fijne structuur, maar zeker geen hap-slik-wegbrood. Dagvers natuurlijk het lekkerst, maar prima een dagje te bewaren.
Stokbrood op z’n Frans. De goudbruine korst is dun en taai, met traditionele insnijdingen voor een natuurlijk openbarsten. De kruim is licht van kleur en de baguette heeft een traditioneel Frans zurige smaak, voor een verfijnde smaakbeleving. Verkrijgbaar in vier verschillende varianten: graines, sesam, epi en traditioneel.
Vervaardigd op de originele manier met Italiaanse kruiden en dat proef je. Lekker voor bij de borrel of een kaasfondue. Ook verkrijgbaar zonder olijven.
Stevig broodje op basis van volkorenrogge gevuld met hazelnoten, rozijnen en krenten. Zo uit het vuistje, maar ook heerlijk bij een kaasplankje of met een laagje roomboter.
Zonder toevoegingen en zwaar van gewicht, dus lekker voedzaam.
U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor croissants, luxe broodjes, koeken en taarten. Een greep uit ons assortiment: pain au chocolat, amandel croissant, cinnamon buns, verschillende soorten croissants (ham-kaas, kaas, IJmuiden worst), appeltaart en pastel de nata. Ook deze lekkernijen worden door onze bakkers zelf met de hand bereid met de puurste ingrediënten.